Werkbegeleiding jeugdwerkers

Sinds 2005 werk ik als jeugdwerker in de kerk. Ik heb diverse kerken in diverse stromingen van binnenuit meegemaakt op meerdere niveaus: hands-on in het jeugdwerk door het organiseren en leiden van activiteiten, als catecheet, als jeugdpastor en ook als kerkenraadslid en in jeugdwerkcommissies op meer beleidsmatig niveau.

De verwachtingen (al dan niet uitgesproken) van een gemeente naar een jeugdwerker zijn hoog. Het is de kunst om die verwachtingen te managen, bij je opdracht te blijven (want ja er is en blijft veel te doen) en een brede blik te houden. Jeugdwerk is geen eiland in de kerk.
Je hebt met veel mensen en groepen te maken. Toch ben je vaak als solist aan het werk.

Vanuit mijn jarenlange ervaringen en omdat ik het vak van binnenuit ken, ben ik de aangewezen persoon om jou als jeugdwerker te begeleiden, zodat jij groeit in professionaliteit en de kerkelijke gemeente daar ook de vruchten van plukt.

Schattingen geven aan dat jeugdwerkers gemiddeld na 2-3 jaar afhaken en thuis komen te zitten. Zowel de jeugdwerker als de kerkelijke gemeente als werkgever is daar niet bij gebaat. Toch is het de verantwoordelijkheid van de werkgever.

Vanuit Jeugdwerk.info bied ik werkbegeleiding aan voor jeugdwerkers binnen de Protestantse Kerk. Uiteraard kun je ook bij mij terecht als je tot een andere kerk behoort!

Eens doorpraten hierover? Neem vrijblijvend contact op.