Jeugdwerkadvies

Hoe loopt het jeugdwerk in jouw kerk of gemeente? Is er een duidelijke visie op het jeugdwerk? Weten vrijwilligers waarvoor ze het doen en gaan ze ervoor of doen ze het meer uit plichtsbesef “omdat je nu eenmaal iets moet doen voor een organisatie waar je lid van bent?”. Een workshop over de kern (essentie) van christelijk jeugdwerk kan jou en je team van vrijwilligers helpen!

Ik kan je ondersteunen en begeleiden bij het ontwikkelen van visie en beleid. Sterk jeugdwerk begint met een duidelijke visie en de uitwerking daarvan in beleid. Het resultaat is een concreet plan waar je de komende tijd praktisch mee aan de slag kunt.

Er liggen mooie kansen wanneer je jongeren zelf betrekt in het jeugdwerk, ze zelf verantwoordelijkheid geeft en bouwt aan leiderschap. 

Relationeel jeugdwerk klinkt mooi, maar hoe doe je dat in de praktijk en hoe bouw je aan duurzame relaties met de tieners en jongeren in je gemeente? 

En hoe verbind je generaties aan elkaar? Het is zo waardevol als dat gebeurt: ouderen kunnen van jongeren leren, jongeren leren van ouderen. Deze verbinding ontstaat meestal niet vanzelf, maar is wel te faciliteren. 

Wil je eens doorpraten over waar je tegen aanloopt in de praktijk en of ik iets voor je kan betekenen? Neem contact op!