Goed gesprek

Ik heb ruime ervaring met jongerenpastoraat zowel in de setting van een kerkelijke gemeente als op individuele basis. Jongerenpastoraat is voor jou misschien een wat oud en onwennig woord.
Pastoraat betekent “herderlijke zorg”.

Ik noem het ook wel eens “vertrouwenspersoon of maatje”, maar eigenlijk is pastor (herder) een beter woord.

Zoals God een Goede Herder is in Psalm 23, en Jezus zegt “Ik ben de Goede Herder”, zo probeer ik een stukje met je mee te lopen op je levensweg als de dingen niet echt lekker lopen, bijvoorbeeld omdat je onzeker bent van jezelf, gepest wordt, je ouders gaan scheiden, iemand in je omgeving overleden is en noem maar op.

Ook krijg ik wel eens vragen van jongeren die onzeker zijn over hun seksuele geaardheid, verstrikt zitten in (seksuele) relaties of last hebben van een verslaving of een eetstoornis.

Passende hulp

Ik ben geen hulpverlener. Dat betekent dat ik alleen met je op kan lopen, er voor je kan zijn, naar je kan luisteren, je kan bemoedigen, troosten, coachen, en als het nodig is doorverwijzen naar specialistische hulpverlening.

Wanneer dat laatste gebeurt, betekent het niet dat ik je laat vallen.
Als je wilt blijf ik met je meelopen totdat je het zelf weer kunt (en weer “in de groene weide” (psalm 23: 2) bent aangekomen).

Geen onderwerp is te gek! Wees welkom!